Мусака "Витоша"



Приготвяне
50 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Дребно нарязания лук и настъргания на ренде морков се задушават до омекване в половината олио, след което се прибавят нарязания на ивички спанак, ориза и подправките. Отделно в останалото олио се запържват картофите, нарязани на кръгли филии. В намазнена тавичка се нареждат на пластове последователно филии от домати, картофи, смес от ориз и спанак, пак картофи и отгоре домати. Мусаката се полива с половината прясно мляко и се пече 20 минути, след което се залива с бешамелов сос, приготвен от запърженото в масло брашно, разредено с останалото мляко и яйцата, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича отново до зачервяване.
Още по темата

Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черния пипер и магданоза. В малка тавичка,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп