Мусака "Витоша"

Мусака "Витоша" Лакомник
Мусака "Витоша"
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г картофи

2/3 ч.ч. олио

2 с.л. ориз

1 глава лук

1 морков

500 г спанак

4 домата

2 яйца

1 с.л. брашно

2/3 ч.ч. прясно мляко

30 г масло

30 г кашкавал

сол

пресен магданоз

Начин на приготвянe

Дребно нарязания лук и настъргания на ренде морков се задушават до омекване в половината олио, след което се прибавят нарязания на ивички спанак, ориза и подправките. Отделно в останалото олио се запържват картофите, нарязани на кръгли филии. В намазнена тавичка се нареждат на пластове последователно филии от домати, картофи, смес от ориз и спанак, пак картофи и отгоре домати. Мусаката се полива с половината прясно мляко и се пече 20 минути, след което се залива с бешамелов сос, приготвен от запърженото в масло брашно, разредено с останалото мляко и яйцата, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича отново до зачервяване.

Още по темата
Още по темата
Мусака от чушки, сирене и яйца
Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черния пипер и магданоза. В малка тавичка,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц